De senaste två veckorna

Okategoriserade Dec 21, 2016 No Comments

De senaste två veckornaHar jag rest runt lite på ABC öarna. Det har varit spännande och otroligt vackert. Jag förstår att man inte kan vara här utan att dyka, det är liksom ett måste när man är på plats i paradiset. Så nu har jag beställt tid i veckan där jag ska ta dyk certifikat. Jag trivs otorligt bra här, jag tackar min lyckliga stjärna att jag träffade Pierre och hans fru. Jag har lärt känna så många otroligt trevliga människor genom dem och jag har även fått komma ut och fiska med lokalbefolkningen. Min fångst gick bättre än för den här lilla hysteriskt roliga killen. Jag måste förresten berätta om en annan rolig episod som hände mig när jag körde runt på en av öarna. Det är väldigt vanligt att ha hönor som husdjur, men för Guds skulle reta inte tuppen. Jag körde sakta förbi en tupp och några hönor. Jag höll upp foten för att skydda mig mot dem, det skulle jag inte gjort! Tuppen började jaga mig och det var rätt läskigt, precis som för de här barnen.

Den stora orkanen

Just nu håller alla på att bunkra upp inför den stora orkanen som är på väg. Som det ser ut i dagsläget så kommer den inte komma rakt över oss, det är sällan den gör det. De här öarna räknas inte att tillhöra orkanbältet, så orkanerna brukar gå utanför och drabba Jamaica och Haiti värre, men de brukar ändå bli drabbade av översvämmningar då det havet piskas upp av vindarna. Om du är på väg att resa hit så kan du följa läget här. Kontrollera även att du har en bra reseförsäkring innan du reser och att du är rätt vaccinerad, läs på så att du har maximalt skydd. Du kan läsa mer här.

Frida Rogahn