http://www.8-16.se Välkommen till min egen blogg Wed, 22 Jan 2020 07:57:42 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Spel online ger mer respengar http://www.8-16.se/spel-online-ger-mer-respengar/ Thu, 31 Jan 2019 07:28:33 +0000 http://www.8-16.se/?p=58 När jag reser gillar jag att ha lite extra respengar i kassan, mer än vad jag kanske egentligen har räknat med att göra av med. Detta är för att vara beredd om jag skulle få oväntade utgifter. Till exempel om plånboken skulle bli stulen med mina kontanter i, eller om telefonen skulle gå sönder, eller om jag eller någon i mitt sällskap skulle råka ut för en olycka som kräver utgifter.

Eftersom jag får mina inkomster från mitt spelande så är det väldigt varierande hur mycket jag tjänar per månad. Detta betyder att jag behöver tänka till innan en resa och lägga undan pengar så att jag vet att jag har tillräckligt mycket när jag ska iväg. Nu senast vann jag min storvinst på blackjack. Om du också vill vinna resepengar finns det massa olika tips för den som vill spela blackjack.

Spela med strategi

Vill du också vinna pengar till en resa kan du, precis som jag spela på casino. Som jag nämnde vann jag min senaste storvinst på blackjack som är ett strategispel. Eftersom att jag försörjer mig på mitt spelande spelar jag hellre spel där det gäller att ha strategi och kunskap än spel där det bara gäller att ha tur. Detta gör att jag kan påverka mina vinster och på så sätt min lön.

Olika strategispel

Det finns många olika spel som grundar sig på strategi och kunskap om hur spelet fungerar. Slots är inte ett exempel på ett sådant spel, men självklart spelar jag slots ändå för det är så roligt! Och rätt vad det är så får man en storvinst. Det jag spelar allra mest och egentligen försörjer mig på är poker. Men jag spelar även andra strategiska spel så som blackjack och sist gick det riktigt bra.

]]>
De senaste två veckorna http://www.8-16.se/de-senaste-tva-veckorna/ Wed, 21 Dec 2016 08:00:02 +0000 http://www.8-16.se/?p=28 De senaste två veckornaHar jag rest runt lite på ABC öarna. Det har varit spännande och otroligt vackert. Jag förstår att man inte kan vara här utan att dyka, det är liksom ett måste när man är på plats i paradiset. Så nu har jag beställt tid i veckan där jag ska ta dyk certifikat. Jag trivs otorligt bra här, jag tackar min lyckliga stjärna att jag träffade Pierre och hans fru. Jag har lärt känna så många otroligt trevliga människor genom dem och jag har även fått komma ut och fiska med lokalbefolkningen. Min fångst gick bättre än för den här lilla hysteriskt roliga killen. Jag måste förresten berätta om en annan rolig episod som hände mig när jag körde runt på en av öarna. Det är väldigt vanligt att ha hönor som husdjur, men för Guds skulle reta inte tuppen. Jag körde sakta förbi en tupp och några hönor. Jag höll upp foten för att skydda mig mot dem, det skulle jag inte gjort! Tuppen började jaga mig och det var rätt läskigt, precis som för de här barnen.

Den stora orkanen

Just nu håller alla på att bunkra upp inför den stora orkanen som är på väg. Som det ser ut i dagsläget så kommer den inte komma rakt över oss, det är sällan den gör det. De här öarna räknas inte att tillhöra orkanbältet, så orkanerna brukar gå utanför och drabba Jamaica och Haiti värre, men de brukar ändå bli drabbade av översvämmningar då det havet piskas upp av vindarna. Om du är på väg att resa hit så kan du följa läget här. Kontrollera även att du har en bra reseförsäkring innan du reser och att du är rätt vaccinerad, läs på så att du har maximalt skydd. Du kan läsa mer här.

]]>
Jag har en plan http://www.8-16.se/jag-har-en-plan/ Wed, 21 Dec 2016 07:56:51 +0000 http://www.8-16.se/?p=24 Häromkvällen satt jag med min nyfunne vän Pierre och hans fru nere i den loakal restaurangen och pratade. Jag berättade hur det var här hemma vid jultid, att vi nästan aldrig ser solen och att det är snöigt och kallt. De tyckte att jag skulle prova på ABC. Jag stirrade nog som en tok Jag har en planpå dem för de skyndade sig att förklara vad det är. ABC står för tre välkända ställen här i karibien. Eftersom jag befinner mig på A redan så tyckte de att jag skulle besöka de två andra. A står för Aruba , B för Bonaire och C för Curacao. Det här klippet hittade jag på youtube. Det var rätt fyndigt tyckte jag. Det är svårt att föreställa sig hur det är hemma just nu. Här är det ungefär 30 grader varmt och solen skiner hela tiden. Man kan ta sig ett dopp i havet närsomhelst. Det är nog svårt att hitta något närmare paradiset än såhär. Så nu har jag en plan, jag ska besöka alla tre ställena innan jag är klar här. Curacao Kommer bli min första destination efter Aruba. Egentligen borde jag besöka Bonaire först så jag tar det i alftabetsordning, men på något sätt så känns det bäst att besöka den som har mest shopping och nöjen att erbjuda medan jag har bra med pengar. Vi Svenskar behöver inget visum hit till Karibien, men man bör se över de olika virussjukdomar som finns, läs mer här.

]]>
Nederländsk pannkaka http://www.8-16.se/nederlandsk-pannkaka/ Wed, 21 Dec 2016 07:55:56 +0000 http://www.8-16.se/?p=20 Aruba tillhör fortfarande Nederländerna så de har stort inflytande över landet. Något som ni absolut måste prova när ni kommer hit är Nederlänska pannkakor. De är så otroligt goda. Det får det att vattnas i munnen bara jag tänker tanke. Man får själv bestämma topping, men min favorit är banan och jordgubbar, titta på den här videon. Du kan nästan känna smaken i munnen av frukterna tillsammans med pannkakan.

Nederländsk pannkaka

Nationalrätten Pastechi

Förutom pannkakan så finns deras nationalrätt Pastechi, jag säger nja! Jag vet inte, har man väl ätit pannkaka är det svårt att få något annat att smaka gott. Det är en friterad maträtt som är fylld av diverse saker såsom ost och skinka och någon inhemsk sås, tror jag. Jag ska ge den en chans till någon dag när jag inte ätit pannkaka först. Om man tycker om frukt som jag gör så är det ett fantasiskt ställe att bo på. Alla lfärska frukter som serveras till olika maträtter är helt fantastiskt, men kanske bäst av allt att de pressar färsk juice av frukterna och blandar fantastiskt goda drinkar av dem. De dekorerar drinkarna med samma frukt som de gjort juice av så det harmoniserar verkligen.

]]>
Dags med varmare vindar http://www.8-16.se/dags-med-varmare-vindar/ Wed, 21 Dec 2016 07:54:28 +0000 http://www.8-16.se/?p=16 Efter alperna kände jag att det var dags att ta mig mot varmare breddgrader. Jag har haft stor tur på mina spel under ett tag och byggt upp en ordentlig buffert. Så jag känner att jag kan unna mig själv en härlig västindienresa. Med Allitalia och KLM tog jag flyget till Aruba. När planets dörr öppnades slog en vägg emot mig med värme och fuktig luft. Luften doftade av tång och salt hav. Under själva flygresan hade jag fått sova ordentligt och god mat serverades så jag kände mig både utvilad och mätt i magen. Efter några dagars acklimatisering var det så dags att testa på paradisön och vad denhar att erbjuda. Jag har hyrt mig en liten strandbil som jag kan ta mig fram med, det ryms två personer i den och har endast en störtbåde vilket gör att det fläktar skönt när man kör.

Dags med varmare vindar

Livet under vattenytan

Något häftigt jag sett på nätet var att man kunde få åka med en u-båt ochse livet under vattnet. Det var en av de mest avgörande sakerna som gjorde att jag åkte just till Aruba. Här kan du se filmen på u-båten. Det var en häftig och fantastisk upplevelse, något av det mest spännande jag gjort i mitt liv. Vi åkte en liten båt ut ill u-båten som låg en bit ut från stranden. Vi fick stiga ombord och sätta oss på långa bänker. Nere i båten hade de små runda fönster så man fick ett fönster var att titta i. Vi dök och körde iväg. Det var häftigt! Något av det mest häftigaste jag gjort! Turen var allt för kort och knappt innan vi visste ordet av var vi uppe vid ytan igen och fick gå ombord på båten som skulle ta oss till land. Nu funderar jag på att ta dyk certifikat så jag kan göra en längre tur under vattnet och se på livet och alla de fantastiska djur som simmar och bor där. På den här filmen kan ni se lite av den vackra omgivningen som jag kommer spendera några månader på. Jag träffade en riktigt härlig snubbe här andra dagen som har hjälpt mig hitta ett billigt boende så att jag inte behöver slänga alla pengar på ett hotellrum. I morgon ska vi ut och fiska så att vi får mat några dagar framöver. Pierre som min vän heter har en fru som är helt fantastisk på att tillaga fisk.

]]>
Hösten i Alperna är magisk http://www.8-16.se/hosten-i-alperna-ar-magisk/ Mon, 19 Dec 2016 14:52:08 +0000 http://www.8-16.se/?p=11 Alperna

Det är höst och jag har precis varit i Italien och vandrat, klimatet var lagom varmt. Efter en liten tripp hem bestämde jag mig att ta flyget från Stockholm till Milano. Därifrån tog jag tåget ned till Cinque Terra – de fem byarna. Jag bestämde mig för att bo i Monterosso. Det är underbart vackert där med alla färg glada hus utefter bergen. Det går inga bilar in i byarna utan man får gå fram till byn. Promenaden från tåget tog under 15 minuter. Det är ändå tur att jag reser med lätt packning då det var en liten bit att gå. Väl framme på hotellet åt jag en härlig pasta meny med tillbehör från havet fiskat av lokala fiskare. Här kan du se ett litet yoube klipp från Monterosso.

Dagsutflykter

Hösten i Alperna är magisk

Man kan vandra mellan byarna högt uppe i bergen. Det är en helt bedårande utsikt och en fantastisk vandring. Något som jag pltsligt slog mig var hur slitna mina kängor började bli. Det är verkligen dags för mig att köpa nya vandringsskor. Här där det är lite mer grus och sten känner jag att man verkligen behöver kängor med bra grepp. Se till att ta med en eller två torra t-shirtar i din packning. Det kommer du behöva när du vandra så du blir svettig, trots att det är varmt och du blir svettig kommer du frysa i blöta kläder. Här hittar du en karta över Cinque Terre. Du kan även ta en lokal båt mellan de olika byarna eller tåget. Detl finns lite olika alternativ om du känner att orken skulle tryta för att vandra.

Det finns underbara restauranger med god inhemsk mat. Jag rekomenderar att du äter något av havets läckerheter, pizzan och pastan tycker jag personlinge är lite överreklamerad. Det finns gott om små stånd där du kan köpa lokala souvenirer. Det är relativt dyrt i Italien så om du har en mindre budget bör du hålla hårt i slantarna.

]]>