Hösten i Alperna är magisk

Okategoriserade Dec 19, 2016 No Comments

Alperna

Det är höst och jag har precis varit i Italien och vandrat, klimatet var lagom varmt. Efter en liten tripp hem bestämde jag mig att ta flyget från Stockholm till Milano. Därifrån tog jag tåget ned till Cinque Terra – de fem byarna. Jag bestämde mig för att bo i Monterosso. Det är underbart vackert där med alla färg glada hus utefter bergen. Det går inga bilar in i byarna utan man får gå fram till byn. Promenaden från tåget tog under 15 minuter. Det är ändå tur att jag reser med lätt packning då det var en liten bit att gå. Väl framme på hotellet åt jag en härlig pasta meny med tillbehör från havet fiskat av lokala fiskare. Här kan du se ett litet yoube klipp från Monterosso.

Dagsutflykter

Hösten i Alperna är magisk

Man kan vandra mellan byarna högt uppe i bergen. Det är en helt bedårande utsikt och en fantastisk vandring. Något som jag pltsligt slog mig var hur slitna mina kängor började bli. Det är verkligen dags för mig att köpa nya vandringsskor. Här där det är lite mer grus och sten känner jag att man verkligen behöver kängor med bra grepp. Se till att ta med en eller två torra t-shirtar i din packning. Det kommer du behöva när du vandra så du blir svettig, trots att det är varmt och du blir svettig kommer du frysa i blöta kläder. Här hittar du en karta över Cinque Terre. Du kan även ta en lokal båt mellan de olika byarna eller tåget. Detl finns lite olika alternativ om du känner att orken skulle tryta för att vandra.

Det finns underbara restauranger med god inhemsk mat. Jag rekomenderar att du äter något av havets läckerheter, pizzan och pastan tycker jag personlinge är lite överreklamerad. Det finns gott om små stånd där du kan köpa lokala souvenirer. Det är relativt dyrt i Italien så om du har en mindre budget bör du hålla hårt i slantarna.

Frida Rogahn